Week 2

De laatste koude winter… Dat is mijn uitgangspunt. 

De laatste koude winter spreekt mij erg aan, omdat het gaat over de opwarming van de aarde. Wat als we straks in ons bikini kerst kunnen vieren? In bepaalde landen kan dat al maar wat als dat in Nederland ook kan?

Ik wil een soort campagne opzetten met een humoristich tintje, maar daardoor hoop ik dat mensen beseffen dat als we zo doorgaan het ook echt gaat gebeuren.

Ik ben gestart met onderzoek naar klimaatverandering. Een kunstenaar die mijn inspireerde is Isaac Cordal. Hij is de meester van de miniatuur en laat je nadenken over de wereld waarin wij nu leven. Cordal is bekend om zijn Cement Eclipses sculpturen die klein van formaat zijn en in meervoud geïnstalleerd worden in de openbare ruimte. Deze intrigerende en interessante sculpturen moeten prototypes voorstellen van de moderne mens in de huidige samenleving.

Cordal

http://cementeclipses.com

Met het idee van Isaac Cordal ben ik eigen beelden gaan maken met platic. Door de opwarming wordt het flesje bij wijzen van opgeslokt door de aarde.

Beeldexperiment

Naast deze beelden heb ik eerder deze week nog wat andere beeldexperimenten gedaan.

Beeldexperiment1

Grafisch vormgever Yuri Veerman maakt in zijn werk veelal gebruik van culturele symbolen, die hij ontrafelt en opnieuw in elkaar zet. Op die manier moedigt hij mensen aan op een andere manier te kijken naar het door hem aangesneden onderwerp.

Zijn werk inspireerd mij heel erg. Hij heeft ook een aantal projecten gedaan over homosekualiteit. Maar doet ook veel met andere maatschappelijke kwesties. De manier hoe hij werkt zou ook een goede manier van werken zijn voor dit project.

Yuri veerman

http://yuriveerman.nl

Mijn eerste versie van mijn projectplan is hier te vinden: projectplan. 

Terug naar Semester 6.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *